1. Home
  2. Sähköpostin lähettämistä koskevat rajoitukset verkkohyökkäysten estämiseksi tai neutralisoimiseksi.

Sähköpostin lähettämistä koskevat rajoitukset verkkohyökkäysten estämiseksi tai neutralisoimiseksi.

Mallit ja rajoitukset

Zone havaitsee automaattisesti SMTP-palvelimilta lähtevien sähköpostiviestien mallit, jotka viittaavat sähköpostitilien hyväksikäyttöön verkkohyökkäyksiin tai rikoksiin. Zone ottaa tarvittaessa käyttöön rajoituksia lieventääkseen haittoja, joita tällainen toiminta voi aiheuttaa asiakkaille ja Internetin käyttäjille.

Huomio!

Rajoitusta sovellettaessa ,ZoneID-tilin omistajalle ilmoitetaan tästä sähköpostitse!

Sähköpostijen lukumäärä

Lähetettyjen sähköpostiviestien määrän katsotaan viittaavan mahdolliseen hyökkäykseen, jos sähköpostin käyttäjä on lähettänyt enemmän kuin yhden sähköpostiviestin jokaista viimeisen 15 minuutin aikana kulunutta 5 sekuntia kohden.

Lähetetyn postin määrää seurataan seuraavissa järjestelmissä:

• verkkopalvelin;
  • verkkopohjainen sähköpostiohjelma (esimerkiksi webmail.zone.fi);
  • SMTP-palvelin (esimerkiksi smtp.zone.fi).

Jos epäilyttävä kuvio havaitaan, sähköpostitili estetään ja asiakkaalle lähetetään ilmoituskirje.

Lähettäjä

Lisäksi tarkistetaan erilaisia kuvioita, jotka voivat viitata siihen, että kirjeen ilmeisen lähettäjän henkilöllisyys voi olla kaapattu.

Esimerkiksi jos yksittäistä sähköpostitiliä käytetään lyhyessä ajassa monista eri IP-osoitteista, on erittäin todennäköistä, että sähköpostin käyttäjän salasana on pudonnut hyökkääjien käsiin ja bottiverkon avulla yrittävät käyttää identiteettivarkautta roskapostin, phishing-sähköpostin tai haittaohjelmien lähettämiseen.

Kuvioita on monia erilaisia. Jos epäilyttävää toimintaa havaitaan, sähköpostitili estetään ja asiakkaalle lähetetään ilmoituskirje.

Miten rajoituksia pystyy poistamaan?

Jos olet varma, että sinä tai joku muu tilin käyttäjä ei ole tahallaan tai tahattomasti luonut hyökkäysmallia, ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on vaihtaa sähköpostitilisi salasana!

Lisätietoja

Löydät ohjeet sähköpostitilisi salasanan vaihtamiseen täältä.

Huomio!

Jos haluat poistaa rajoituksen, ota yhteyttä Zonen asiakastukeen numerossa +358-942452442 tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen tuki@zone.fi vaihtoehtoiselta tililtä!

Updated on 1. Sep 2021