Inode

Yksinkertaisesti sanottuna yksi inode on yksi tiedosto. Kun palvelimella sallittujen inodes-tiedostojen määrä on saavutettu, täytyy sinun, joko vaihda pakettia tai poistaa tarpeettomat tiedostot.

Inode eli indeksisolmu on tietorakenne, jota käytetään UNIX-tiedostojärjestelmissä tallentamaan tietoja tiedostojärjestelmän objekteista, kuten tiedostoista, hakemistoista jne. Tiedoston omistaja talentaa Inodeihin tietoja, tiedostojen käyttöoikeuksia, tiedoston kokoa jne. Näin ollen jokaiselle tiedostolle, hakemistolle ja muulle tiedostojärjestelmän objektille on oma inode, joka tallentaa objektin metatiedot.

Tiedostojärjestelmässä olevien objektien lukumäärän seuraaminen ei ole normaalioloissa tarpeen. Tuskin kukaan meistä pitää kirjaa siitä, kuinka monta inodea on tällä hetkellä käytössä työpöydällä, kannettavassa tietokoneessa tai älypuhelimessa. Se on kuitenkin syytä ottaa huomioon suuremmissa palvelinympäristöissä, sillä tiedostojärjestelmän objektien määrällä voi olla merkittävä vaikutus palvelimen suorituskyvyn laatuun.

Tärkein syy tiedostojärjestelmän objektien tuhlaamiseen on huonosti suunniteltu tai rikkinäinen ohjelmisto, joka “vuotaa” tiedostoja ohjelmiston suunnittelijan huolimattomuuden tai laiskuuden vuoksi (esimerkiksi luodaan väliaikaisia tiedostoja tai istuntotiedostoja, joita ei poisteta sovelluksen suorittamisen jälkeen). Toinen syy ovat ohjelmistot, jotka on suunniteltu melko pienten tietomäärien tallentamiseen, mutta jotka ovat löytäneet epätarkoituksenmukaisen käyttötarkoituksen suurten tietomäärien käsittelyssä, kuten verkkokauppa, joka tallentaa tietoja tavaroista tasotiedostoihin ja luo tiedostojärjestelmän, jossa on neljä eri resoluutioversiota kustakin kuvasta. Jos tällaista sovellusta käytetään pienessä myymälässä, ongelmia ei ole, mutta isossa myymälässä se voi tuottaa miljoonia tuotteita.

Inodes-rajoituksen tavoitteena on saada asiakkaat miettimään verkkosivustoratkaisun suunnittelussa.

Updated on 30. Aug 2021