1. Home
  2. Tekninen
  3. Miten pystyy muuttamaan php.ini-asetuksia .user.ini:n avulla

Miten pystyy muuttamaan php.ini-asetuksia .user.ini:n avulla

.user.ini-tiedosto ja sen muuttaminen

PHP-asetuksia on mahdollista muuttaa itse .user.ini-tiedoston avulla (PS! Tiedoston nimi alkaa pisteellä).

.user.ini-tiedostoa oletusarvoisesti ei ole palvelimella. Se voidaan luoda mihin tahansa palvelimen hakemistoon, ja se vaikuttaa automaattisesti kaikkiin alihakemistoihin.

Tiedostoon tehdyt muutokset vaikuttavat samanaikaisesti sekä HTTP- että HTTPS-isäntäkoneisiin.

PS! .user.ini-tiedostoa voidaan käyttää PHP_INI_PERDIR-, PHP_INI_USER- ja PHP_INI_ALL-asetuksiin – PHP_INI_SYSTEM-asetuksiin (esim. opcache-parametrit) sinun on edelleen käytettävä global/php.ini-ratkaisua. Luettelo direktiiveistä löytyy täältä: http://php.net/manual/en/ini.list.php.

Esimerkkejä

Seuraavassa on joitakin esimerkkejä yleisimmistä muutettavista PHP-asetuksista. Tiedostoon on lisättävä vain halutut asetukset.

Maksimi suoritusaika (Max execution time)

Oletusarvo on 30 sekuntia. Tämä määrittää PHP-skriptin enimmäiskäyttöajan sekunteina. Voit muuttaa sen lisäämällä seuraavan rivin max_execution_time = 600

max_execution_time = 600

PHP-muistin rajoitus (PHP Memory limit)

Oletusarvo on 1024M. Jos haluat kasvattaa arvoa, lisää seuraava rivi:

memory_limit = 1500M

NewRelic-sovelluksen nimenmuutos

newrelic.appname = "Oma sovellus"

Virheiden näyttäminen (Display errors)

Sen avulla voit ottaa PHP-virheiden näyttämisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Oletusarvoisesti virheiden näyttäminen on päällä, ja jos haluat poistaa ne käytöstä, lisää seuraava rivi:

display_errors = off
Updated on 22. Apr 2022