1. Home
  2. Sähköposti
  3. Webmail.zone.fi
  4. Sähköpostisovellusten salasanat

Sähköpostisovellusten salasanat

Sovellus salasana on palvelimen automaattisesti luoma 16-merkkinen salasana, joka on tarkoitettu syötettäväksi tietyssä laitteessa tai sähköposti sovelluksessa. Koska sovelluksen salasana on annettava vain kerran, sitä ei tarvitse muistaa. Sovellus salasana vaaditaan, kun käytetään kaksivaiheista todennusta (2FA). On myös suositeltavaa lisätä erillinen sovellus salasana jokaiselle mobiililaitteelle, jotta esimerkiksi mobiililaitteen katoamisen yhteydessä ei tarvitse vaihtaa salasanaa kaikkiin laitteisiin, vaan ainoastaan poistaa salasana kyseisestä kadonneesta laitteesta.

Lisääminen

Sovellus salasana voidaan lisätä Webmailin kautta kohdassa Asetukset -> Tietoturva -> Sovellus salasanat. Kun lisäät sovellus salasanan, sinun on määritettävä laitteen tai sovelluksen nimi (kuvaus). Joka sovelluksen salasana näyttää myös ajan, jolloin siihen viimeksi kirjauduttiin. Salasana alkaa toimia heti sen lisäämisen jälkeen.

Vaihtaaminen

Sovellusten salasanoja ei ole mahdollista vaihtaa. Jos salasana on unohtunut pitää se poistaa ja luoda uudestaan.

Poistaaminen

Salasanan poistaamiseksi klikkaa sinistä nappia Poista.

Soveltamisala

Sovelluksen salasanaa voidaan käyttää SMTP-, IMAP- ja myös POP3-protokollien kanssa. Vain suojattuja SSL/TLS-yhteyksiä tuetaan. Tällä hetkellä soveltamisalaa ei ole mahdollista rajoittaa.

Updated on 25. Apr 2023