DMARC-säännöt

DMARC ehk Domain-based Message Authentication Reporting and Conformance yhdistää SPF– ja DKIM-tekniikat yhdeksi sääntöjoukoksi vähentääkseen sähköpostiosoitteiden huijauksen riskiä.

DMARC sallii verkkotunnuksen järjestelmänvalvojan määrittää DNS-nimipalvelimen TXT-tietueita käyttämällä erityisiä sääntöjä, joita kaikkien sen toimialueeseen liitetystä [From:]-lähdeosoitteesta peräisin olevien sähköpostien on oltava. Voidaan esimerkiksi määrittää, tuleeko kirje allekirjoittaa DKIM-tekniikalla, lähettää IP-osoitteesta SPF-politiikan mukaisesti vai täytyykö molemmat ehdot täyttyä samanaikaisesti. Lisäksi on mahdollista kuvata yleisesti, mitä tehdä viesteille, jotka eivät ole DMARC-sääntöjen mukaisia.

Oletusarvoisesti Zonen luomat DMARC-säännöt sallivat sähköpostien vastaanottajien hyväksyä sen, vaikka jokin yllä olevista tarkistuksista epäonnistuisi.

Mutta se on mahdollista asettaa tiukemmin. On esimerkiksi mahdollista tehdä DKIM-allekirjoituksesta pakollinen käyttämällä DMARC DNS-tietueen adkim=s-tagia. Jos tähän yhdistetään p=reject, joka puolestaan ​​edustaa käytäntöä, tämän sääntörikkomisen postin vastaanottajaa palvelevien palvelinten ei pitäisi hyväksyä sääntöjä rikkovia viestejä.

Jokaisen palvelimen järjestelmänvalvojan on kuitenkin päätettävä, kuinka sähköpostipalvelimet käsittelevät sähköposteja DMARC-käytäntöjen mukaisesti. Esimerkiksi kaikki palvelimet, joilla on p=reject-käytäntö, eivät aina voi hylätä sähköposteja käytännöstä riippumatta. Useimmat suuret palveluntarjoajat, kuten Gmail, Office365 ja Zone, tekevät kuitenkin niin.

Nimipalvelintietue

Yksityiskohtaisempia tietoja varten DMARC-käytäntö on määritetty erityisellä TXT-tietueella, jonka nimi on _dmarc-aliverkkotunnus, esimerkiksi _dmarc.example.com. Tämän TXT-tietueen sisältö koostuu puolipisteillä erotetuista nimi=arvo -tageista.

Esimerkki:

"v=DMARC1;p=reject;rua=mailto:dmarcreports@example.com;"

My Zone -ohjauspaneelissa voit aktivoida DMARC-käytännön valikosta Sähköposti -> DKIM / SPF / DMARC.

Oletusarvoisesti v=DMARC1; p=quarantine TXT-merkintä lisätään, mutta haluttaessa käytäntöä voidaan tiukentaa.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) ilmoittaa vastaanottavalle sähköpostipalvelimelle, että verkkotunnus käyttää SPF:ää ja/tai DKIM:ää, ja asettaa halutun toiminnan: kieltäytyminen hyväksymästä tai merkitseminen roskapostiksi.

DMARC käytännöt

DMARC-säännöt käyttää käytäntö tunnistetta (The Policy tag), mikä määrittää DMARC-säännön tiukuuden. DNS-tietueessa tämä kuvataan p=-tunnisteen avulla. Mahdolliset tunnistearvot ovat:

  • none – viestin vastaanottavalle palvelimelle ei ole annettu erityistä käytäntöä;
  • quarantine – karanteeniin, vastaanottajapalvelimen tulee sijoittaa sääntöä rikkova viesti roskapostikansioon tai lisätä lippu ilmoittamaan, että viesti on epäilyttävä;
  • reject – viestin vastaanottavan palvelimen tulee hylätä sääntöjä rikkova viesti.

HUOM! Käytäntötunniste p= on määritettävä TXT-tietueessa heti version v= jälkeen!

On suositeltavaa siirtyä vähitellen DMARC-politiikan tiukempaan täytäntöönpanoon:  none->quarantine->reject.

DKIM:n ja SPF:n tiukkuus

adkim=– ja aspf=-tunnisteita voidaan käyttää määrittämään, ovatko DKIM:n ja SPF:n säännöt lieviä vai tiukkoja. Molempien oletusarvo on “rento”(“relaxed”). Jos arvo on kuitenkin asetettu ‘strict’ (=s), adkim=s-tunniste edellyttää, että vastaanottava palvelin edellyttää, että kaikki viestit on allekirjoitettava DKIM:llä, ja aspf=s-tunniste edellyttää, että viestit lähetetään määritetyistä IP-osoitteista SPF DNS -tietueessa. Löysää (oletusarvoista) käytäntöä varten vähintään yhden näistä on oltava oikein.

HUOM!

Suosittelemme, että harkitset huolellisesti ennen asetusten tiukentamista varmistaaksesi, että kaikki verkkotunnuksestasi lähetetyt sähköpostit täyttävät nämä ehdot!

DMARC raportit

Yksi DMARC-sääntöjen merkittävä ominaisuus on kyky pyytää raportteja sähköpostipalvelimista, jotka ovat vastaanottaneet postia verkkotunnuksessasi.

PS! Raportointi on tarkoitettu kokeneille käyttäjille, ja suosittelemme lukemaan yksityiskohtaisemman DMARC-dokumentaation (DMARC-säännöt) ennen raportoinnin käyttöönottoa! Esimerkiksi täällä.

  • fo= määrittämällä tunnisteen voit määrittää, mitkä raportit lähetetään;
  • rf= määrittämällä tunnisteen voit määrittää virheraportin muodon;
  • ri= määrittämällä tagin voit määrittää kuinka usein raportti lähetetään (oletus on 24h);
  • rua=  määrittämällä tunnisteen voit määrittää sähköpostiosoitteen, johon raportti lähetetään, sen on oltava muodossa mailto:dmarcreports@example.com. HUOM! Tämän sähköpostiosoitteen tulee olla samassa toimialueessa, muuten raportin sähköpostiosoitteelle on lisättävä erillinen TXT-tietue toimialuevyöhykkeellä. Tämä on kuitenkin aihe kokeneille käyttäjille.

Lisäinformaatio

HUOM!

Muista, että DMARC-käytäntö vaikuttaa sähköpostien Lähettäjä: (header from) -otsikkoon. SPF-tarkistus koskee kuitenkin kirjekuoren (envelope from) lähettäjää. Jos nämä toimialueet ovat erilaisia ​​ja viestissä ei ole DKIM-allekirjoitusta, DMARC-tarkistus epäonnistuu! Tämä vaikuttaa sähköpostin kopioiden lähettämiseen ja edelleen lähettämiseen, sillä SRS vaihtaa kirjekuoren.

  • DMARC-dokumentaatiossa puhutaan pct=-tunnisteesta, jonka oletetaan määrittävän niiden sähköpostien prosenttiosuuden, joihin DMARC-käytäntöä tulee soveltaa. Todellisuudessa emme ole kohdanneet tilannetta, jossa tällä prosentilla olisi vaikutusta, eikä sitä ole tarpeen lisätä.
  • Asiantuntijat (kuten https://dmarcian.com/) voivat kerätä ja analysoida DMARC-raportteja, mutta haluamme huomauttaa, että monet heidän raporteistaan ​​ovat erittäin teknisiä ja vaikeita tulkita.
  • DMARC koskee vain viestejä, joissa on yksi Lähettäjä-osoite/From (teknisesti RFC:n mukaan kirjassa voi olla useampi kuin yksi Lähettäjä-osoite, mutta todellisuudessa tämä ei ole kovin yleistä).

valitsemalla Sähköposti valikoimasta DKIM / SPF / DMARC

Updated on 29. Aug 2024
Was this article helpful?

Related Articles