DNS-tietueiden muuttaminen

Huomio!

DNS-tietueiden muutokset astuvat voimaan 1–2 tunnin kuluessa lähimmissä verkoissa ja jopa 24 tunnin kuluessa koko internetissä.
Jos olet muokannut verkkotunnuksen web-liikenteen DNS-tietueita, on suositeltavaa tyhjentää selaimesi välimuisti ennen tuloksen tarkistamista.

Kuinka muuttaa DNS-tietueita?

Jos haluat muokata verkkotunnuksen DNS-tietueita, kirjaudu sisään My Zone:en ja napsauta haluamaasi verkkotunnuksen nimeä Palvelujen yleiskatsaus -sivulla.

Seuraavalla sivulla valitse  DNS-tietueet menusta vasemmalla tai napsauta linkkiä oikealla.

Seuraavalla sivulla voit muokata nykyisiä DNS-tietueitasi napsauttamalla kynäkuvaketta vastaavan tietueen rivillä.
Uuden tietueen lisäämiseksi napsauta + Lisää -painiketta.

+ Lisää -painiken avulla voit lisätä verkkotunnukseen seuraavat DNS-tietueet: A, AAAA, CAA, CNAME, MX, NS, SRV, SSHFP, TXT, URL.
NS“-tietueen avulla voit muun muassa lisätä erillisiä nimipalvelimia aliverkkotunnukselle.

Verkkotunnus on rekisteröity muualla, mutta käyttää Zone-nimipalvelimia ja webhotellia

Tässä tapauksessa voit muokata verkkotunnuksen DNS-tietueita palvelimen hallintavalikosta kohdassa Webhotelli> DNS-palvelin.

Verkkotunnus on rekisteröity Zone:ssa ja käyttää Zone:n nimipalvelimia

Jos Zone:ssa on vain itse verkkotunnus, joka käyttää Zone:n nimipalvelimia, voit muokata DNS-tietueita valikosta Verkkotunnukset > DNS-tietueet.

Verkkotunnus sijaitsee muualla eikä käytä Zone:n nimipalvelimia

Jos verkkotunnusta ei hallinnoi Zone eikä se käytä Zone:n nimipalvelimia, DNS-tietueita voidaan muokata vain nimipalvelimen palveluntarjoajan ympäristössä.

Mistä tiedän, missä verkkotunnuspalvelimeni sijaitsevat?

Syötä Zone:n kotisivulla verkkotunnuksesi nimi hakukenttään ja napsauta hakukuvaketta. Seuraavalla sivulla napsauta WHOIS-tiedot. Löydät nimipalvelimen tiedot kohdasta “Nimipalvelin” tai “npalvelin”.

Voit myös käyttää mitä tahansa muuta työkalua, joka tunnistaa, mitä nimipalvelimia verkkotunnus käyttää.

Esimerkiksi https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/, valitse “NS”.

Updated on 6. Jun 2024