1. Home
  2. Verkkotunnukset
  3. Verkkotunnuksen valitseminen

Verkkotunnuksen valitseminen

Kuinka valita hyvä nimi (fi verkkotunnus) kotisivullesi Suomessa? Kuinka välttää yleiset virheet verkkotunnuksen omistamisessa? Verkkotunnuksen valitseminen on samanlaista kuin yrityksen nimen valinta – se vaatii ajattelua, valintaa ja päätöksentekoa, koska se on identiteettisi verkossa pitkään. Aivoriihiä helpottaa kokeilemalla erilaisia ​​sanayhdistelmiä. Päätavoitteena on löytää kaikuva ja selkeä domain nimi, joka on helppo sanoa jopa puhelimitse.

Olemme koonneet joukon pointteja, jotka auttavat sinua valitsemaan ja rekisteröimään hyödyllisen verkkotunnuksen.

Verkkotunnuksen valitseminen Suomessa – .fi domain on paras!

  • Jos sivustosi on suunnattu kotimarkkinoille, valitse .FI-päätteinen verkkotunnus, joka on Suomen huipputason verkkotunnus. Tämä vakuuttaa vierailijoita siitä, että olet heidän kotimaassaan, että olet lähellä ja että kunnioitat paikallisia tapoja.
  • Oletuksena ihmiset kirjoittavat ensin kotimaan ylätason verkkotunnuksen (TLD) selaimeensa. Muut aluetunnukset ovat vähemmän mieleenpainuvia, ja niitä on vaikeampi muistaa ja arvata.

Älä joskus valitse .fi-ylitason verkkotunnusta!

  • Ajattele isosti: .fi on kotimarkkinasi, kun taas muualla on helpompi mainostaa itseäsi .eu-yrittäjänä tai valitsemalla jokin naapuriverkkotunnuksista .se (Ruotsi), .ee (Viro). Miksi et valitse verkkotunnusta toisesta maasta – esim. .at (Itävalta), .be (Belgia), .ch (Sveitsi), .co (Kolumbia), .cz (Tšekki), .de (Saksa), .dk (Tanska), .fr (Ranska) jne.
  • Suositut verkkotunnukset, kuten .com, .net, .org jne. – nämä verkkotunnukset olivat Internetin alku. Ja vaikka vapaata verkkotunnusta on niiden joukossa vaikea löytää nykyään, ne kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon valittaessa kansainvälistä nimeä.

Harkitse myös epätavallisia ylätason verkkotunnuksia

  • Voit harkita uusia verkkotunnuslaajennuksia, jotka tarjoavat innovatiivisia brändäys- ja markkinointivaihtoehtoja. Nämä verkkotunnukset, jotka kertovat enemmän siitä, mitä teet ja missä tai kenelle haluat myydä kauppoja tai palveluita, sopivat hyvin rajattomaan internetiin. Teemakohtaisten verkkotunnusten haussa näet usein muunnelmia, jotka alkavat sanalla .agency, .apartments tai .beer ja päättyvät sanaan .pink tai .ninja.

Harkitse, pitäisikö sinun ostaa domain, jossa on muita ylätason verkkotunnuksia vai vastaava kirjoitusasu

  • Pääverkkotunnuksellesi lisäisi painoa, jos rekisteröisit myös muut suositut ylätason verkkotunnukset, jos mahdollista, ja välität ne sitten pääverkkotunnukseen. Voit esimerkiksi välittää zone.eu, zone.se, zone.ee, zone.lv osoitteeseen zone.fi.
  • Rekisteröimällä vaihtoehtoisia ylätason verkkotunnuksia voit estää muita viemästä niitä pois ja ohjaamasta asiakkaasi omalle kotisivuilleen. Voit myös estää heitä yrittämästä myydä niitä sinulle takaisin korkeampaan hintaan myöhemmin. Esimerkiksi Apple ei omistanut apple.co.uk-verkkotunnusta 16 vuoteen: https://www.theregister.co.uk/2012/07/19/apple_gains_control_of_apple_dot_co_dot_uk/
  • Usein on hyvä idea rekisteröidä useita samankaltaisia ​​domaineja yrityksesi nimellä, jotta kilpailijat eivät aiheuta vahinkoa. Esimerkiksi huonekalut.fi:n rekisteröinnin yhteydessä rekisteröi mahdollisuuksien mukaan domain huonekalut24.eu. Vain monen saman kaltaisen verkkotunnuksen valitseminen estää kilpailijoitasi hämmentämästä tai varastamasta asiakkaitasi.

Valitse domain nimi, joka on merkityksellinen

  • Looginen – liittyy yrityksesi tai organisaatiosi pääliiketoimintaan.
  • Luotettava – merkityksellinen kumppaneille ja asiakkaille.
  • Lyhyt – helppo kirjoittaa ja muistaa. Helposti lausuttava ja ymmärrettävä myös puhelimitse. Vältä erikoismerkkejä substantiivissa (välimerkit jne.).
  • Selkeä, tunnistettava – helppo löytää ja erottaa Googlessa ja helppo tunnistaa.

Aliverkkotunnus – mikä see on ja onko se välttämätön?

  • Esimerkkejä aliverkkotunnuksista ovat tuki.zone.fi tai blogi.zone.fi.
  • Yleisin syy aliverkkotunnusten käyttöön on eri aihekategorioiden erottaminen ja jakaminen alaosiin.

Mikä on alias-verkkotunnus?

  • Aliasverkkotunnus on domain, joka ohjaa vierailijat automaattisesti pääverkkotunnukseesi. Esimerkiksi zone.eu, zone.lv, zone.se välitetään osoitteeseen zone.fi aliaksina.
  • Aliasilla se on myös hyvä tapa ohjata useita vaihtoehtoisia, aiemmin rekisteröityjä verkkotunnuksia pääkotisivullesi. Esimerkiksi zone.se ja zone.lv ovat zone.fi:n aliaksia, joten kaikki vierailijat ohjataan aina samaan paikkaan.

Älä menetä toivoasi, jos suosikki verkkotunnuksesi on jo varattu

  • Voit aina ottaa yhteyttä verkkotunnuksen nykyiseen omistajaan ja pyytää verkkotunnuksen hankkimista.
  • Valitse vaihtoehtoinen synonyymi, joka kuvaa yritystäsi tai harrastustasi.

Ole varovainen ostaessasi aiemmin rekisteröityä verkkotunnusta

Kun ostat olemassa olevan verkkotunnuksen, verkkotunnuksen historia tulee sen mukana. Tämä voi olla sekä hyvä että huono:

    • Hyvä: Google tuntee jo verkkotunnuksen ja se voi olla helpompi löytää.
    • Huono: domain voi sisältää epämiellyttäviä “matkatavaroita”, kuten linkkejä uhkapeleihin, roskapostiin ja vastaaviin sopimattomiin toimiin.

Tarkista verkkotunnuksesi historia

Internetissä on useita kotisivuja, joiden avulla voidaan tarkistaa vanhan verkkotunnuksen omistajan tiedot sekä tarkastella sivun aiempaa sisältöä. Tällä tavalla voit välttää kyseenalaisen maineen omaavan verkkotunnuksen rekisteröimisen, mikä voi johtaa mahdollisiin ongelmiin. Tässä on muutamia esimerkkejä:

Valitse luotettava rekisterinpitäjä

  • Zone on suosituin .fi ja .eu rekisteröijä Suomessa – 25 vuoden kokemus ja yli 100 000 verkkotunnusta.
  • Lisäksi Zone on myös virallinen .ee, .lv, .lt ja .nl rekisterinpitäjä.

Rekisteröidy ja määritä verkkotunnuksesi aina itse

  • Silloin voit aina olla varma, että omistat kaikki oikeudet verkkotunnukseen eikä kukaan kävele pois omaisuutesi kanssa.
  • Saat myös kokemusta siitä, miten voit tehdä joitain perusasioita verkkotunnuksen kanssa itse, kuten vaihtaa verkkotunnuksen nimipalvelimia tai DNS-tietueita ohjaamaan toimialue haluttuihin osoitteisiin ja niin edelleen.

Verkkotunnuksen valitseminen pitkäksi ajaksi – hyvä idea!

  • Jos olet rekisteröimässä verkkotunnusta, voit myös valita yleisimmille laajennuksille pidemmän rekisteröintijakson kuin vuotta. Valitse niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista, sillä ei ole vaaraa, että se vanhenee vuoden kuluttua. Kun olet rekisteröinyt verkkotunnuksesi Zonessa, lähetämme sinulle ensimmäisen vanhenemisilmoituksen 2 kuukautta ennen voimassaolon päättymistä. Verkkotunnuksen tyypistä riippuen voit rekisteröidä tai uusia verkkotunnuksesi jopa 10 vuodeksi kerrallaan.

Lopuksi

Vaikein osa on nyt ohi. Seuraavat vaiheet ovat jo paljon helpompia!

Verkkotunnuksen rekisteröinti Zonessa on lähes täysin automatisoitu ja verkkotunnus rekisteröidään yleensä muutamassa minuutissa maksun vastaanottamisesta.

Aloita TÄSTÄ!

Päivitetty 30. Aug 2024

Oliko tästä artikkelista apua?

Aiheeseen liittyvät artikkelit