1. Home
  2. Tekninen
  3. PHP GeoIP moduuli

PHP GeoIP moduuli

03.01.2022 alkaen GeoIP PHP moduuli ei ole saatavilla Zone-virtuaalipalvelimelta. GeoIP-tietokanta on yli 4 vuotta vanha eikä pysty enää paikantamaan IP-osoitteita riittävästi.

Täältä löydät lisätietoa GeoIP-tietokannasta: https://blog.maxmind.com/2020/06/01/retirement-of-geoip-legacy-downloadable-databases-in-may-2022/

MaxMind GeoIP2

GeoIP-toiminnallisuus korvataan uudella MaxMind GeoIP2 API -moduulilla, jonka toteutus löytyy osoitteesta https://maxmind.github.io/GeoIP2-php/.

GeoIP-toiminnallisuus korvattiin vuonna 2022 uudella MaxMind GeoIP2 API -moduulilla.

Mikä on GeoIP?

GeoIP viittaa tietokonepäätteen maantieteellisen sijainnin etsimiseen päätteen IP-osoitteen määrittämisellä. Vaikka se pystyy tunnistamaan päätelaitteen sijainnin kaupungissa, se vaatii GeoIP-tietokannan käyttöä ja API:iden ymmärtämistä toimiakseen oikein.

Kuinka tarkka GeoIP on?

On tärkeää huomata, että GeoIP ei ole yhtä tarkka kuin muut Geolocation-menetelmät, kuten GPS ja mobiilitekniikka. Tosin mikään nykyisestä maantieteellisestä paikannusjärjestelmästä ei anna täydellisiä ja 100 % tarkkoja yksityiskohtia.

Jotkut kokeneet käyttäjät voivat jopa peittää todellisen sijaintinsa GeoIP-järjestelmien väärennöksellä. Maantieteellisen paikannustietokannan tarkkuus riippuu käyttämäsi tietokannan tyypistä. IP-to-country -tietokanta ovat tarkempia (95%-98%) verrattuna IP-to-city-tietokantoihin (50%-75%).

Mitkä ovat GeoIP:n käyttötarkoitukset?

Yksi GeoIP:n tärkeimmistä sovelluksista on maantieteellinen kohdistaminen, joka selvittää tietokoneen sijainnin luodakseen sisältöä erityisesti kyseiselle paikalle. Maantieteellistä kohdistusta käytetään yleensä kohdistettuun mainontaan, liikenteen lähteen jäljittämiseen, roskapostin estämiseen ja sijaintiin perustuvaan pääsyn rajoittamiseen.

Jos sinulla on verkkokauppa, haluat seurata, mistä asiakkaasi tulevat. Voit käyttää lomakkeissa maakoodia, näyttää kielivaihtoehdot alueen mukaan, vähentää luottokorttien roskapostia jne. maantieteellisen sijaintisi perusteella.

Kuinka löytää IP-osoitteen maantieteellinen sijainti?

Whois-tietokanta löytää yhteys- ja rekisteröintitietoja ARINiin rekisteröityihin IP-resursseihin.
Voit myös käyttää kolmannen osapuolen työkaluja, jotka ovat kehittäneet Ip2location, MaxMind ja findmyip.org.
Käänteinen DNS voi auttaa määrittämään IP-osoitteen isäntänimen, mikä voi auttaa sinua löytämään IP-osoitteen sijainnin.
Käytä ‘traceroute’-komentoa saadaksesi IP-osoitteen sijainnin. Niiden reitittimien nimet, joiden kautta paketit virtaavat isännästäsi kohdeisäntään. Se saattaa paljastaa lopullisen sijainnin maantieteellisen polun.
Huomautus: Käänteisen DNS-menetelmän toimimisen todennäköisyys riippuu Internet-palveluntarjoajan DNS-palvelimen oikeasta kokoonpanosta. com, .net ja org päättyvät verkkotunnukset eivät aina tarkoita, että isäntä sijaitsee Yhdysvalloissa.

Suurten maailmanlaajuisten toimintojen IP-osoitteet ovat Anycast, mikä tarkoittaa, että IP:llä voi olla useita sijainteja. Kuten useat BGP-reitittimet ympäri maailmaa julkaisevat. Erittäin hyvä esimerkki olisi DNS-palvelin, kuten Google, jolla on paikallisia DNS-palvelimia useissa paikoissa.

Tarkempia tietoja GeoIP-moduulin asentamisesta saat Zonen asiakastuesta.

Päivitetty 29. Aug 2024