1. Home
  2. Sähköposti
  3. Webmail.zone.fi
  4. Postin suodatus webmail ympäristössä

Postin suodatus webmail ympäristössä

Postin suodatus webmail ympäristössä – webmail.zone.fi

Palvelinpohjaiset sähköpostisuodattimet on mahdollista määrittää Zone webmailissa https://webmail.zone.fi.

Palvelintason suodatus tarkoittaa, että sähköpostit suodatetaan ennen kuin ne saapuvat sähköpostitilillesi. Voit esimerkiksi siirtää sähköpostiviestejä eri kansioihin avainsanojen perusteella, ja tämä tapahtuu automaattisesti kaikissa sähköpostisovelluksissa, joita käytät samalla sähköpostiosoitteella.

Logiikka

Suodattimet koskevat vain uusia saapuvia sähköposteja. Suodattimia ei sovelleta olemassa oleviin posteihiin.

Suodattimia sovelletaan suodattimen lisäyshetken mukaisessa järjestyksessä. Jos jokin suodatin on jo määrittänyt toiminnon, toinen suodatin ei korvaa sitä. Jos esimerkiksi suodatin suorittaa toiminnon Siirrä kansioon X, kansiossa Y oleva toinen suodatin ei voi enää siirtää sitä. Poikkeuksena on roskapostiksi/välittömäksi roskapostiksi merkitseminen.

Kirjeen poistaminen poistaa kirjeen välittömästi. Jos haluat kirjeen pysyvän roskakorissa 30 päivän ajan, sinun on valittava toiminnoksi Siirrä kansioon -> Roskakori.

Lähettäjä, vastaanottaja, aihe ja kirjeen sisältö -suodatin on osittainen vastaavuus, joten suodattimen luominen vastaanottajalle Vastaanottaja: mika tarkoittaa, että sitä etsitään lähettäjä LIKE "%mika%" -kentästä. Suodatin ei ole nouseva (sekä mika että mika vaikuttavat). Kirjeen sisällöstä etsitään vain tekstiä (ei html:ä).

JA ja EHKÄ (AND ja OR) eivät voi olla samassa suodattimessa. On olemassa vain niin sanottu fraasi täsmää.

Jos syötetään useita ehtoja (esimerkiksi Vastaanottaja ja Aihe), kaikkien ehtojen on täytyttävä, jotta suodatinta voidaan soveltaa.

Suodatinta (ei sisälly) ei voi lisätä.

Uuden suodattimen lisääminen

Älypuhelimen käyttäjät

Kun käytät Webmail.zone.fi-ympäristöä älypuhelimessa, löydät suodattimet asetuksista valitsemalla hammaspyörän-kuvakkeen ja sitten Suodattimet

Postin suodatusehdot

Sähköpostit voidaan suodattaa lähettäjän (FROM), vastaanottajan (TO), aiheen (SUBJECT), sähköpostin sisältämien sanojen (BODY), sähköpostin koon (yli / alle kilotavua / megatavua) ja sen mukaan, sisältääkö sähköposti liitetiedoston (ATTACHMENT).

Hyödyllisiä neuvoja!

On myös mahdollista suodattaa sähköpostit verkkotunnuksen mukaan, jolloin suodatin koskee kaikkia tiettyyn verkkotunnukseen liittyviä sähköpostiosoitteita. Jos esimerkiksi kirjoitat lähettäjäkenttään zone.fi, suodatinta sovelletaan kaikkiin @zone.fi-osoitteista tuleviin sähköposteihin.

Suodatettuihin sähköposteihin sovellettavat toiminnot

Valitsemiesi ehtojen perusteella voit siirtää suodatetut sähköpostit tiettyyn kansioon, lähettää ne eteenpäin toiseen sähköpostiosoitteeseen, merkitä ne luetuiksi, poistaa ne tai merkitä ne tärkeiksi (Tähdellä).

Lisäksi voit määrittää roskapostiin liittyville sähköpostiviesteille tiettyjä toimintoja: älä tee mitään, merkitse roskapostiksi tai älä merkitse roskapostiksi.

Jos ruutuja ei rastiteta roskapostiin liittyvien toimintojen kohdalla, asetetaan automaattisesti Älä tee mitään -vaihtoehto, kun suodatin tallennetaan.

Esimerkit

Jos mukana on tietty avainsana, siirrä kirje toiseen kansioon.

Oletetaan esimerkiksi, että sähköpostin käyttäjä haluaa siirtää kaikki saamansa palkkailmoitukset toiseen kansioon INBOXin sijaan.

Tämä voidaan tehdä toteamalla, että laatikkoon Teksti sisältä sanoja kirjoitatte “palkkakuitti”.
Koska useimmat palkkakuitit lähetetään tiedostona kirjeen liitteenä, hänen on ehkä ilmoitettava, että kirje sisältää liitteen, mutta ei välttämättä tarvitse. Lopuksi, kohdassa Toiminnot, hänen on valittava kansio, johon hän haluaa siirtää kirjeet näillä ehdoilla Siirrä kansioon -vaihtoehdosta (tässä esimerkissä on valittu INBOX-alikansio nimeltä “Raha-asiat”).

Miten sallia sähköposti tietystä verkkotunnuksesta

Jos haluat aina vastaanottaa sähköposteja esimerkiksi osoitteesta zone.fi ilman, että roskapostisuodatin puuttuu asiaan, sinun on luotava seuraava suodatin.

Kirjoita lähettäjän osoitteen päälle zone.fi ja merkitse se erityisehdoissa aktiiviseksi Älä merkitse roskapostiksi. Valitse sitten Tallenna suodatin.

Suodattimien hallinta

Voit myös muokata, sulkea tai poistaa käytöstä luomasi suodattimet. Pääset niitä hallinnoimaan jos klikkaat auki hammaspyörän ja klikkaat auki Suodattimet välilehden. Kun poistat suodattimen käytöstä, se muuttuu harmaaksi suodatinluettelossa, eikä sitä sovelleta kirjoihin.

Updated on 2. Nov 2021

Was this article helpful?

Related Articles