1. Home
  2. Sähköposti
  3. Sähköpostin lähettäminen verkkopalvelimelta
  1. Home
  2. Tekninen
  3. Sähköpostin lähettäminen verkkopalvelimelta

Sähköpostin lähettäminen verkkopalvelimelta

Yleinen

Jos haluat lähettää sähköposteja virtuaalipalvelimella isännöidyltä verkkosivulta SMTP-palvelimen kautta, sinun on otettava huomioon, että portit 25, 1025, 1026, 465 ja 587 on suljettu. Näin ollen viestejä ei voi lähettää smtp.zone.fi-palvelimella eikä millään muullakaan näitä portteja käyttävällä SMTP-palvelimella.

Sähköpostin lähettämistä varten SMTP-isäntänimen on oltava localhost ja portti 25. Todennusta ja suojattua yhteyttä (SSL/TLS) ei tarvitse käyttää, vaan nämä asetukset on asetettava arvoon false tai none.

Esimerkki SMTP-asetuksista PHP-skriptissä:

$mail->Mailer = "smtp";
$mail->Host = "localhost";
$mail->Port = "25";
$mail->SMTPSecure = 'none';
$mail->SMTPAuth = false;
Hyödyllinen neuvo!

Monet ulkoiset sähköpostipalveluntarjoajat, kuten Sendgrid ja Mailgun, tukevat myös portin 2525 käyttöä sähköpostien lähettämiseen. Tätä porttia ei ole estetty ja sitä voidaan käyttää.

Laravel-asetus näyttää tältä:

MAIL_MAILER=smtp
MAIL_HOST=localhost
MAIL_PORT=25
MAIL_USERNAME=
MAIL_PASSWORD=
MAIL_ENCRYPTION=null

Sähköpostin määräraja

Voit lähettää yhden viestin 5 sekunnin välein verkkopalvelimen kautta. Jos tämä raja ylittyy, sähköpostien lähettäminen estetään automaattisesti. Jos haluat poistaa rajoituksen, ota yhteyttä asiakastuen kanssa.

SPF

Kun lähetät sähköpostia verkkopalvelimelta, varmista, että myös verkkotunnuksesi SPF-merkintä salli sen. Muussa tapauksessa virtuaalipalvelimelta lähetetyt sähköpostit joutuvat roskapostiin tai niitä ei toimiteta lainkaan.

Jos käytät verkkotunnuksellasi vain Zone-sähköpostipalveluja, SPF-tietueesi pitäisi näyttää tältä:

v=spf1 a mx include:_spf.zone.eu -all

Jos käytät sähköpostipalvelua muualla, mutta verkkosivusto sijaitsee Zonessa, SPF-tietueta on muokattava. Riittää, kun lisäät include:_spf.zone.eu -osoitteen olemassa olevaan SPF-tietueeseen. Esimerkiksi:

v=spf1 ip4:123.4.5.6 include:_spf.zone.eu -all

Hyödyllinen neuvo!

SPF-tietueen lisäämisen ja hallinnan opas

[/ht_message]

DKIM

Verkkosivustolta lähtevien sähköpostiviestien aitouden lisäämiseksi on mahdollista käyttää  DKIM-allekirjoitusta. DKIM tarjoaa sähköpostin alkuperän kryptografisen vahvistuksen, jonka avulla vastaanottava osapuoli voi olla varma, että sähköposti tulee oikeasta paikasta ja että kukaan ei yritä väärentää sitä.

DKIM aktivointi voidaan tehdä palvelimen ylläpidon kautta “Sähköposti”-valikosta.

PHP sendmail_from muokkaaminen

Oletusarvoisesti sähköpostit lähetetään verkkopalvelimelta osoitteesta virtXXX@vserver.zonevs.eu. Tätä voidaan muuttaa PHP:n mail-funktion viidennellä -f-parametrilla.

1. Jos haluat muuttaa oletusosoitteen @vserver.zonevs.eu, valitsee Palvelujen ylesikatsaus hallinnan alta  Webhotelli-> Pääverkkotunnuksen asetukset -> Muokkaa -> PHP-asetukset.

2.Uudessa ikkunassa sinun on muokattava sendmail_from-arvoa. Vain lomakkeessa sähköpostiosoittee@nimi.fi oleva sähköpostiosoite on syötettävä.

Updated on 16. Aug 2023