1. Home
  2. verkkotunnukset
  3. Verkkotunnuksen rekisteröinnin uusiminen

Verkkotunnuksen rekisteröinnin uusiminen

Voit uusia verkkotunnuksesi tekemällä tilauksen Minun Zone Verkkotunnukset -hallinnossa. Verkkotunnuksen uusimiseksi pitää sinun tehdä tilaus ja maksaa lasku tai käyttää automaattisesti luotua tilausta ja maksaa siihen liittyvä lasku. Jos verkkotunnuksen voimassaolo on jo päättynyt, voit aktivoida sen uudelleen kohdasta Omat verkkotunnukset. Voit palauttaa tai aktivoida verkkotunnuksen uudelleen vain vuodeksi.

HUOMIO! Verkkotunnuksen uusiminen edellyttää, että maksu on saapunut järjestelmäämme. Tilauksen tekeminen tai verkkotunnuksen palauttaminen (uudelleenaktivointi) vanhentuneesta tilasta voi kestää muutaman päivän tai kauemmin, jos a) tilaus on tehty 2–3 tuntia ennen arkipäivän loppua tai viikonloppuna, tai b) verkkotunnuksen rekisteröinnin uusimis-/uudelleenaktivointiprosessiin vaikuttaa keskusrekisteri.

Lasku luodaan uudistamisen tai automaattisesti luotavan tilausprosessin aikana ZoneID-tilin tietojen mukaisesti. Jo tehty tilaus ja luotu lasku löytyy Laskut-valikossa. Jos maksat laskun järjestelmämme kautta pankkilinkkiä tai luottokorttia käyttäen, maksu ilmestyy järjestelmään 15 minuutin kuluessa. Jos maksat laskun tavallisella pankkisiirrolla, maksu kirjataan järjestelmään muutaman työpäivän kuluessa (tämä riippuu pankkien välisten maksujen nopeudesta). Jos maksat pankkisiirrolla, muista liittää viitenumero sekä verkkotunnus ja laskun numero maksun selitykseen.

Zone Media OY:n tarjoamien verkkotunnusten määrä on ajan myötä kasvanut merkittävästi, ja eri verkkotunnuksiin sovelletaan erilaisia uudistamisehtoja.

Yleensä verkkotunnusten voimassaoloaikaa on mahdollista pidentää, jos niiden voimassaoloaikaa on jäljellä 60 päivää. Verkkotunnusvalikoimassamme on kuitenkin myös verkkotunnuksia, joista on tehtävä jatkopyyntö vähintään tietty määrä päiviä ennen niiden voimassaolon päättymistä, jotta voimme täyttää ne automaattisesti. Tällaisia verkkotunnuksia ovat kaksikirjaimiset maakoodinomaiset verkkotunnukset, kuten ac[5], at[5], be[5], by[35], cc[5], ch[5], co.uk[5], com. pl[5], cz[35], de[5], dk[20], fm[35], fr[5], hr[35], ie[35], io[35], is[70], it[5], li[5], lu[35], nl[15], pl[5], pt[35], ro[5], se[10], sh[5], si[45], tv[5], vg[30] ja ws[35].

HUOMIO! Verkkotunnuksen päätepisteessä oleva [numero] ilmaisee, kuinka monessa päivässä verkkotunnuksen voimassaolo päättyy. Tämä on verkkotunnuksen päättymiskynnys tai kynnysjakso.

  • 60 päivää ennen verkkotunnuksen voimassaolon päättymispäivää järjestelmämme lähettää ensimmäisen muistutuksen verkkotunnuksen uusimisesta. Edellä mainittujen verkkotunnusten osalta ilmoitus lähetetään 60+[x] päivää etukäteen, jotta verkkotunnuksen haltija voi uusia verkkotunnuksen rekisteröinnin ajoissa.
  • Järjestelmä luo uusintatilauksen 30 päivää ennen voimassaolon päättymispäivää, jos asiakas ei ole vielä tehnyt sitä.

Edellä sanotusta huolimatta verkkotunnus on mahdollista uusia, kun kynnysjakso on alkanut. Tässä tapauksessa on tärkeää muistaa, että me täytämme tilaukset manuaalisesti, mikä merkitsee väistämättä aikaa vievää työtä, emmekä voi siksi taata, että verkkotunnus uusitaan ajoissa. Teemme kuitenkin parhaamme varmistaaksemme, että kaikki sujuu ongelmitta.

Täpse info meie poolt pakutavate domeenide registreerimisperioodide kohta leiate hinnakirjast

 

Updated on 28. Jun 2022

Was this article helpful?

Related Articles