1. Home
  2. Tekninen
  3. Webhotellin levytila

Webhotellin levytila

Lyhyesti sanottuna webhotellin levytila ​​kuvaa, kuinka paljon tietoa webhotelliisi liittyviin palveluihin mahtuu.

Levytila ​​koostuu useista osista, nimittäin:

• Tiedostot (samat tiedostot, jotka ovat olemassa verkkopalvelimellasi)
  • Tietokannat (MySQL/MariaDB tiedot ja indeksit)
  • Sähköposti (postilaatikkoon tallennetut sähköpostit ja liitteet)
  • Varmuuskopiot

Turvallisuussyistä kaikki vyöhykkeen komponentit on eristetty toisistaan. Tämä tarkoittaa, että eri tiedot sijaitsevat fyysisesti eri palvelimilla ja joissakin tapauksissa jopa erillisissä palvelinkeskuksissa.

• Tiedostot sijaitsevat verkkopalvelimella.
  • Tietokannat sijaitsevat erillisellä tietokantapalvelimella.
  • Postilaatikot sijaitsevat erillisessä sähköpostiryhmässä (klusterissa).
  • Varmuuskopiot eivät sijaitse vain erillisellä palvelimella, vaan myös erillisessä palvelinkeskuksessa, mikä varmistaa esimerkiksi tietojen palauttamisen, jos konesali palaisi palasiksi.

Levytilan käytön yleiskatsaus

Kaikilla web-hosting-palvelun asiakkailla on mahdollisuus saada yleiskatsaus tällä hetkellä käytetystä levytilasta webhotellin hallintaliittymän kotisivulta.

Zonella riittää webhotellin levytila kaikille jaettavaksi.

Tässä on yksityiskohtainen näkymä siitä, kuinka paljon tilaa kukin komponentti vie levytilasta. Kaikki palvelimen käyttämät luokat on lueteltu sekä kokonaiskapasiteetti ja tällä hetkellä käytössä oleva määrä.

Levytilan täyttyessä voidaan annettujen tietojen perusteella tunnistaa eniten tilaa vievä komponentti, ja mahdollisuuksien mukaan tarvittaessa vähentää sitä.

Varmuuskopiot

Virtuaalipalvelimessa tai web-hosting-palvelussa kaikista tiedoista tehdään varmuuskopiot kerran päivässä ja niitä säilytetään 14 päivää. Yksityiskohtaiset tiedot Zonen tietojen varmuuskopioinnin periaatteista löytyvät tietosuojakäytännöstämme.

Tiedostojen varmuuskopiot tehdään asteittain, mikä tarkoittaa, että jos tiedosto ei ole tällä välin muuttunut, se vie vain sen verran tilaa kuin tiedosto itse vie web-palvelimella. Normaaleissa olosuhteissa tämä tarkoittaa, että 10 GB:n tiedosto vie varmuuskopiona noin 10 GB tilaa, koska tiedostoa ei muokata joka päivä.

Tietokannan varmuuskopiot suoritetaan täydellisinä vedoskirjoina, mikä eliminoi tilanteen, jossa tiedostojärjestelmä on epätäydellinen ja tietokantaa ei voida enää lukea. Tämä tarkoittaa, että 100 megatavun tietokanta vie 1400 megatavua varmuuskopiosta 14 päivän aikana.

Sähköpostitilien ottama varmuuskopiotilaa ei vähennetä Zonen palveluiden levytilan kokonaiskäytöstä.

Yleisimmät huolenaiheet varmuuskopioiden koosta

Tilanteet, joissa kymmenien gigatavujen tiedostot luovat useita satoja gigatavuja varmuuskopioita, johtuvat usein siitä, että suuria lokitiedostoja ei käännetä oikein. Tästä syystä samasta tiedostosta luodaan päivittäin uusi ja jatkuvasti kasvava varmuuskopio. Tämä johtuu siitä, että lokitiedosto muuttuu päivittäin, eikä se ole sama sisältö kuin edellisenä päivänä.

Tästä johtuen suosittelemme tarvittavien lokien automaattisen rotaation toteuttamista esimerkiksi Cron-työn avulla.

Jos väliaikainen virheenkorjausloki on käytössä, älä unohda poistaa sitä käytöstä ongelman tunnistamisen jälkeen.

Suosituissa kehyksissä, kuten Laravel ja Symfony, yksinkertainen sovellusmääritys riittää yleensä varmistamaan oikean lokitiedostojen hallinnan. Zonen web-palvelin ja PHP-lokit pyörivät jo automaattisesti.

Pyytää apua!

Jos et itse löydä suuria, paljon levytilaa vieviä tiedostoja, älä epäröi ottaa yhteyttä meidän asiakastukeen! Voimme auttaa tunnistamaan suurimmat tiedostot ja varmuuskopiot.

Sähköpostitilit

Sähköpostitili luodaan aina nykyisen paketin määrittämän suurimman sallitun kokoisena. Tätä enimmäiskokoa ei kuitenkaan heti vähennetä levytilakiintiöstä. Sähköpostitileissä vain postilaatikon todellinen käyttämä tila lasketaan levytilakiintiöön.

Tämä tarkoittaa, että webhotellin suunnitelman Entry paketissa on teoriassa mahdollista lisätä 3 sähköpostitiliä, mutta isompiin jo montasataa, kunhan niiden yhteenlaskettu koko pysyy paketin salliman levytilakiintiön sisällä.

Jos suuret sähköpostitilit ovat vieneet koko levytilan, on mahdollista valita Premium– tai Ultimate-sähköpostitili, joka tarjoaa 50 GB tai 100 GB tilaa yhdelle postilaatikolle. Lisäksi tässä tapauksessa Premium-sähköpostitilin käyttämää kokonaistilaa ei lasketa mukaan palvelimen levytilakiintiöön, mikä vapauttaa tilin aiemmin käyttämää tilaa muille resursseille. Lisätietoja Premium-sähköpostitileistä löydät täältä.

Webhotellin levytila ja sen ilmoitukset

Kaikilla uusilla käyttäjillä on käytössä automaattiset ilmoitukset, jotka lähetetään yhteyshenkilön sähköpostiosoitteeseen, kun levytila ​​saavuttaa 90 %. Lisätietoa automaattisista ilmoituksista löytyy palvelusuunnitelman kiintiöilmoituksia käsittelevästä artikkelista.

Päivitetty 29. Aug 2024