1. Home
  2. Tekninen
  3. WordPress Assistentti ja Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

WordPress Assistentti ja Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Mikä on WordPress Assistentti ja miten sen kanssa päästään alkuun?

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintaohjelmisto ja sen käyttö antaa mielikuvitukselle vapaat kädet. Käytettävissäsi on tuhansia teemoja ja malleja, joita tuetaan helposti asennettavilla lisäosilla (plugin).

• WordPress Assistant on AI:n eli tekoälyn rakentama verkkosivusto. Avustajan opastuksella tehdään verkkosivuston luominen mahdollisimman helpoksi:
  • Voit asentaa uuden WordPress-sovelluksen Zone+-sovellusten hallinnan kautta.
  • Kun olet asentanut WordPressin (ja sen mukana Assistentin), voit aloittaa verkkosivuston luomisen.
  • Ensin sinun tulee syöttää toimialasi sille varattuun kenttään.
  • Etsi sitten sopivin verkkosivumuotoilu saatavilla olevista ainutlaatuisista malleista
  • Määritä sivujen rakenne ja valitse siihen liitännäiset & lisäosat (pluginit).
  • Tekoäly auttaa sinua kirjoittamaan koko sivun sisällön. Kerro vain kuka olet ja mitä sivusi käsittelee.
  • Tuunaa sivustosi ainutlaatuiseksi Assistentin avulla.

Assistentti on myös hyvä opettaja, joka auttaa sinua oppimaan kaikki ammattitaidon niksit. Kun olet onnistuneesti asentanut verkkosivuston, voit aloittaa WordPressin esittelykierroksen.

Opas avustajan kanssa työskentelyn aloittamiseen:

Voit ottaa WordPress-avustajan käyttöön asentamalla uuden Zone+-sovelluksen:

Sovellusta asennettaessa voit valita WordPressin kielen (FI – suomi):

Sovelluksen asentamisen jälkeen voit aloittaa verkkosivuston luomisen ohjatun toiminnon avulla, mutta ensin sinun on määriteltävä, miltä verkkosivusto näyttää. Tässä esimerkissä käytämme vaihtoehtoa “Lemmikkien SPA”:

Seuraavaksi valitset verkkosivuston tavoitteet ja alustavan ulkoasun, jota voit tarvittaessa muokata myöhemmin:

Voit halutessasi lisätä verkkosivuille lisäsivuja, joihin kävijät voivat tutustua. Tämän esimerkin perusteella haluaisimme lisätä pääsivulle palvelut, gallerian, hinnaston, yhteystiedot ja “meistä” -sivut, valittiin myös “tiimi” erikseen:

Viimeinen vaihe on valinnainen, voit lisätä verkkosivulle kuvauksen ja sävyn, mutta voit myös ohittaa tämän vaiheen (jos jätät kentät tyhjiksi, näyttöön tulee “ohita”-nappi).

Verkkosivuston kuvausruutuun voit lisätä yrityksesi yhteystiedot, sijainnin, toiminnan ja mitä muuta haluat – mitä enemmän tietoja annat, sitä tarkempi verkkosivusto on.

Sivuston kokoonpano alkaa ja kuvaa päivitetään vastaavasti:

Tämän jälkeen verkkosivusto on valmis, ja voit joko aloittaa WordPress-esittelykierroksen tai alkaa hallinnoida verkkosivustoa itse:

Tekoälyn käyttömahdollisuudet

WordPress Assistant koostuu kolmesta eri tekoälykomponentista:

• Tietojen kerääjä – mitä enemmän tietoja ja yksityiskohtia annat sivustoa luotaessa, sitä tarkempi sivustosta tulee (esim. yrityksen nimi, mitä yritys tekee, yrityksen osoite, sivuston tarkoitus, ominaisuudet jne.):

• WordPressin sisällä oleva “chatbot” – auttaa sinua löytämään vastauksia kysymyksiisi.
    Esimerkki – miten lisätään joku toiminta – ja tekoäly auttaa sitten:

• WordPressin sisäänrakennettu tekstin tekoäly – eli, jos muokkaat sivua, oikeassa yläkulmassa on tekoälykuvake, jonka avulla voit antaa tekoälyn kirjoittaa, muokata, lisätä, lyhentää/laajentaa tekstejä ja paljon muuta:

Miten verkkosivustoa päivitetään?

Käyttämäsi Zone+ WordPress -versio on aina uusin saatavilla oleva versio.
Päivitykset ovat automaattisia. Päivitetään:

• WordPressin ydintiedostot
  • Liitännäiset eli pluginit
  • Teemat ja muotoilu

Huom! Ennen automaattista uusimista tehdään aina tilannekuva sovelluksesta! Jos uusiminen toi mukanaan jonkun ongelman, saa edellisen sivuston palauttaa siitä tilannekuvasta.

Mitkä ovat ohjatun asennuksen edut tavalliseen WordPress-asennukseen verrattuna?

Assistentti rakentaa valmiiksi teemat ja muotoilun, jotka sopivat verkkosivustosi yleiseen ulkoasuun.

Assistentti ei jätä sinua pulaan: se opastaa sinua, kun haluat navigoida WordPress-valikoissa tai saada käsityksen sovelluksen ominaisuuksista.

Sen lisäksi, että Assistentti asentaa automaattisesti kaikki tarvittavat lisäosat palvelimelle, se auttaa sinua lataamaan kuvia, logoja, tekstejä ja kaikkea muuta verkkosisältöä sivustollesi intuitiivisen ja käyttäjäystävällisen liittymän kautta.

Onko kyseessä maksullinen palvelu?

Sekä WordPressin että Assistentin käyttäminen ei aiheuta lisäkustannuksia – se pysyy aina ilmaisena osana Zone-palvelinpalveluja.

Updated on 8. Mar 2024