1. Home
  2. Tekninen
  3. Apache
  4. 500 Internal Server Error virhekoodi
  1. Home
  2. Tekninen
  3. 500 Internal Server Error virhekoodi

500 Internal Server Error virhekoodi

500 Internal Server Error on hyvin yleinen verkkosivuston virhekoodi, joka tarkoittaa, että sivusto on lakannut toimimasta, mutta palvelin ei voinut kertoa tarkemmin, missä ongelma on. Syynä on yleensä virheelliset asetukset .htaccess-tiedostossa.

Huomio!

Virheen syy kirjataan palvelimen error_log-tiedostoon, joka sijaitsee virtuaalipalvelimen kansiossa logs, johon pääsee FTP/WebFTP:n kautta.

500 Internal Server Error virhekoodi todennäköisimmät syyt:

• .htaccess-tiedostoa on muokattu ja se aiheuttaa toistuvia uudelleenohjauksia.
  • Liiallinen resurssien käyttö PHP-skriptistä.
  • Selaimen välimuisti.
  • Virheelliset tietokantaan kirjautumistiedot.
  • Vioittunut tietokanta tai vioittuneet tiedostot WordPress-asennuksessasi.
  • Kolmannen osapuolen laajennuksiin ja teemoihin liittyvät ongelmat.
  • PHP-timeout tai kriittiset PHP-virheet kolmannen osapuolen laajennuksissa.
  • Virheet CGI- ja Perl-skriptissä. Virhe asetettaessa PHP-skriptin käsittelijää. Jokaisen CGI-komentosarjan alkuun kirjoitetaan yleensä tulkki, joka käsittelee tätä komentosarjaa (Perl-komentosarjan tapauksessa esimerkiksi #!/usr/bin/perl)
  • PHP-skriptissä käytetty väärä rivivälin muoto. DOS-tyylisen rivivälin sijaan on käytettävä UNIX-tyylistä riviväliä (ainakin sillä rivillä, jolla tulkki on määritelty).

ap_scan_script_header_err_brigade() returned HTTP error 500 (palautti HTTP-virheen 500) johtuu yleensä siitä, että PHP lähettää yli 8000 tavun otsikoita. Apache-verkkopalvelin sallii otsikon enimmäispituuden 8 kilotavua.

Päivitetty 17. Oct 2024