1. Home
  2. Tekninen
  3. Aliverkkotunnus ja sen lisääminen

Aliverkkotunnus ja sen lisääminen

Aliverkkotunnus (Englanninkielisesti sub domain) on osa verkkotunnusta, joka sijaitsee ennen pääverkkotunnusta, tai etuliitetta, esim. blogi.zone.fi tai staging.zone.fi. Aliverkkotunnksella:

• Voit luoda kotisivuja, jotka on linkitetty pääverkkotunnukseen, mutta jotka sijaitsevat erillisessä osoitteessa.
  • Voidaan käyttää myös esimerkiksi lavastusympäristön testaamiseen tai WordPress-multisite-sivustolle.

Aliverkkotunnuksen lisääminen

Voit lisätä aliverkkotunnuksen My Zone -ohjauspaneelin Webhotellipalvelut osassa valitsemalla Verkkopalvelin, Aliverkkotunnukset ja Lisää aliverkkotunnus.

Aliverkkotunnus on osa verkkotunnusta, joka sijaitsee ennen pääverkkotunnusta, tai etuliite, esim. blogi.zone.fi tai staging.zone.fi.

Kirjoita uudelle sivulle aliverkkotunnuksen nimi, kuten staging, testi tai kauppa.

Oletuksena aliverkkotunnuksen nimihakemisto lisätään automaattisesti, mutta jos haluat lisätä hakemiston manuaalisesti, Lisää aliverkkotunnushakemisto automaattisesti on poistettava käytöstä.

Napsauta sitten Lisää.

Aliverkkotunnus on osa verkkotunnusta, joka sijaitsee ennen pääverkkotunnusta, tai etuliite, esim. blogi.zone.fi tai staging.zone.fi.

Seuraavalla sivulla voit konfiguroida aliverkkotunnusta edelleen tarpeidesi ja toiveidesi mukaan (aktivoida WAF, vaihtaa PHP-versiota jne.). Jos erityisiä määrityksiä ei tarvita, klikkaa Palaa takaisin.

Aliverkkotunnus on osa verkkotunnusta, joka sijaitsee ennen pääverkkotunnusta, tai etuliite, esim. blogi.zone.fi tai staging.zone.fi.

Aliverkkotunnuksen aktivointi kestää noin 15 minuuttia ja turvasertifikaatti luodaan automaattisesti.

Huomio!

Jos pääverkkotunnuksen nimipalvelimet on osoitettu muualle, eli toisen palveluntarjoajan nimipalvelimia käyttäen, tulee aliverkkotunnukselle luoda A-tietue kyseiselle palveluntarjoajalle. A-tietueen IP-osoite löytyy vasemmalla olevasta Webhotellipalvelut-valikosta valitsemalla Webhotelli, Järjestelmälliset tiedot ja IP-osoite.

Kun aliverkkotunnus on jo käytössä tai halutaan käyttää eri verkkosivuston isännöimiseen, jonka pitäisi avautua toisesta verkkotunnuksesta, joka poikkeaa pääverkkotunnuksesta, on tarpeen rekisteröidä uusi verkkotunnus ja ohjata se tähän aliverkkotunnukseen aliaksella.

Lisätietoja aliasten uudelleenohjauksesta ja aliaksista löytyy täältä.