1. Home
  2. ZoneID
  3. Hallinnon delegointi

Hallinnon delegointi

Webhotelli

Hallinnon delegoinnilla (Pääsyoikeuden jakaminen) voidaan antaa webhotelli-käyttöoikeus esimerkiksi nettikehittäjälle.

Delegointi on ZoneID-pohjaista, mikä tarkoittaa, että kehittäjällä tai toisilla valtuutettuilla on ensiksi oltava ZoneID-tili. Täällä voit tarvittaessa luoda uuden ZoneID-tilin.

Webhotelli-hallinnan delegoimiseksi palvelun omistajan on ensin kirjauduttava sisään My Zoneen. Valitse sitten Verkkopalvelu ja sähköposti – kohdassa Jaa käyttöoikeus.

Jos tilillä on useampi kuin yksi webhotellipaketti, avaa oikean palvelimen hallinta ja valitse vasemmalta Pääsyoikeuden jakaminen. Napsauta Lisää uusi pääsyoikeus.

Syötä sen henkilön ZoneID käyttäjätunnus, jolle haluat siirtää hallintaoikeudet, ja valitse, siirretäänkö kaikki mahdolliset oikeudet vai ainoastaan tietyt oikeudet. Kun valinta on tehty ja olet suostunut tiedostavasi mahdolliset riskit klikkaa Tallenna muutokset.

Huomio!

Nettikehittäjälle pitäisi riittää, että hänellä on oikeudet käyttää webhotellia, aliverkkotunnuksia, MySQL-tiliä, Crontabia, FTP-tiliä ja SSH:ta.

Verkkotunnus

Verkkotunnusten hallinta alueen pääsyoikeuksien jakamiseksi palvelun omistajan on ensin kirjauduttava sisään My Zoneen. Valitse sitten yläreunan valikosta Verkkotunnukset ja napsauta verkkotunnuksen nimeä, jolle haluat siirtää hallintaoikeudet.

Vieritä seuraavaksi hieman alaspäin ja napsauta plus-kuvaketta Jaettu pääsy-ruudussa.

Huomio!

Verkkotunnuksia ei voi uusia valtuutetulta tililtä, vain se voidaan tehdä ainoastaan verkkotunnuksen omistajan ZoneID-tililtä.

Updated on 12. Jul 2024