1. Home
  2. ZoneID
  3. Hallinnon delegointi

Hallinnon delegointi

Virtuaalipalvelin

Jos esimerkiksi haluat antaa web-kehittäjälle oikeuden hallita virtuaalipalvelinta, Zone-hallintakäyttöliittymä tarjoaa virtuaalipalvelimen oikeuksien jakamisen.

Oikeuksien jakaminen edellyttää, että toisella osapuolella on ZoneID-tili. Jos esimerkiksi kehittäjällä ei ole tiliä, hän voi rekisteröidä sen täällä.

Oikeuksien jakamiseksi virtuaalipalvelimen omistajan on ensin kirjauduttava sisään ZoneID-tilillään ja valittava Palvelujen yleiskuvaus -valikosta Verkkotunnukset. Sen jälkeen klikkaa oman verkkotunnuksen päälle –> Webhotelli –> Pääsyoikeuden jakaaminen.

Avautuvassa ikkunassa näet luettelon käyttäjätileistä, joille on myönnetty oikeudet tietyn palvelimen hallintaan. Voit jakaa käyttöoikeuksia uudelle tilille napsauttamalla Lisää uusi pääsyoikeus -painiketta:

Tämän jälkeen näyttöön tulee luettelo palvelimen hallinnan eri osista. Voit halutessasi jakaa kaikki käyttöoikeudet kerralla, mutta on myös mahdollista antaa erillisiä käyttöoikeuksia yksitellen. Kun olet tehnyt valintasi ja hyväksynyt riskit, napsauta Tallenna muutokset -painiketta.

Huomio!

Verkkokehittäjälle pitäisi riittää, että hänellä on oikeudet käyttää verkkopalvelinta, aliverkkotunnuksia, MySQL-tiliä, Crontabia, FTP-tiliä ja SSH:ta.

Verkkotunnus

Verkkotunnuksen delegointi edellyttää, että toisella osapuolella on ZoneID-tili. Jos hänellä ei vielä ole sellaista, voit rekisteröidä sen täällä.

Delegoinnin lisäämiseksi toimialueen ylläpitäjän on ensin kirjauduttava sisään ZoneID-tilillään ja valittava Palvelujen yleiskuvaus -valikosta Verkkotunnukset.
Sen jälkeen napsauta verkkotunnusta, jolle haluat myöntää käyttöoikeuden.

Napsauttamalla Käyttöoikeuden jakaaminen avautuu ikkuna, johon voit kirjoittaa ZoneID-käyttäjänimen, jolle haluat myöntää käyttöoikeuden, sen jälkeen napsauttaa Lisä.

Huomio!

Et voi lähettää verkkotunnuksen uusimispyyntöä delegoidulta käyttäjätililtä. Verkkotunnuksen voi uusia vain ZoneID-tililtä, jolla verkkotunnus sijaitsee, ja lasku luodaan kyseisen tilin tietojen perusteella.

Updated on 31. Aug 2021