1. Home
  2. Tekninen
  3. Nimipalvelimet
  4. Verkkotunnuksen nimipalvelimien vaihtaminen
  1. Home
  2. Verkkotunnukset
  3. Tekninen (nimipalvelimet, DNS-tietueet jne.)
  4. Verkkotunnuksen nimipalvelimien vaihtaminen
  1. Home
  2. Tekninen
  3. Verkkotunnuksen nimipalvelimien vaihtaminen

Verkkotunnuksen nimipalvelimien vaihtaminen

Verkkotunnuksen nimipalvelimien vaihtaminen voi vaikuttaa sen suorituskykyyn ja saavutettavuuteen. Nimipalvelimet kääntävät verkkotunnuksen IP-osoitteeksi, jota selaimet käyttävät löytääkseen verkkosivuston palvelimen. Muutoksen jälkeen voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin uusi tieto leviää, mikä voi aiheuttaa seisokkeja tai hidasta suorituskykyä. Jos uudet nimipalvelimet on määritetty väärin, käyttäjät eivät ehkä voi käyttää sivustoa. Siksi nimipalvelinmuutokset tulee tehdä huolellisesti häiriöiden välttämiseksi.

Miten nimipalvelimia vaihdetaan?

Huomio!

Jos DNSSEC on käytössä verkkotunnuksessa, se on poistettava ennen nimipalvelimien vaihtamista. Ohjeet löytyvät täältä.

Zone:ssa rekisteröidyn verkkotunnuksen nimipalvelimien vaihtaminen käy My Zone -ohjauspaneelista napsauttamalla verkkotunnuksesi nimeä Palvelujen yleiskatsauksen sivulla.

Seuraavalla sivulla valitse DNS palvelimet menusta vasemmalta tai  napsauta Nimipalvelimet-vaihtoehdon kynäkuvaketta oikealla.

Aktivoi Itsemäärittämiä DNS nimipalveluita -vaihtoehto ja lisää haluamasi nimipalvelimet alla oleviin kenttiin. Syötä jokaisen nimipalvelimen isäntänimi omalle rivilleen ja vahvista muutos.

Nimipalvelimen muutoksen leviäminen vie  lähimmissä verkoissa noin 1-2 tuntia ja noin 24h internetissä. Muutoksen jälkeen koko DNS-tietueiden hallinnointi on tehtävä uuden nimipalvelinpalveluntarjoajan ympäristön kautta.

Nimipalvelimen muutoksen leviäminen

Nimipalvelimen muutoksen leviäminen vie lähimmissä verkoissa noin 1-2 tuntia ja noin 24h internetissä. Muutoksen jälkeen koko DNS-tietueiden hallinnointi on tehtävä uuden nimipalvelinpalveluntarjoajan ympäristön kautta.