1. Home
  2. Tekninen
  3. Nimipalvelimet
  4. Verkkotunnuksen uudelleenohjaus URL-tietueiden avulla
  1. Home
  2. Verkkotunnukset
  3. Tekninen (nimipalvelimet, DNS-tietueet jne.)
  4. Verkkotunnuksen uudelleenohjaus URL-tietueiden avulla
  1. Home
  2. Tekninen
  3. Verkkotunnuksen uudelleenohjaus URL-tietueiden avulla

Verkkotunnuksen uudelleenohjaus URL-tietueiden avulla

URL-tietueiden avulla voit ohjata verkkotunnuksesi web-liikenteen toiseen osoitteeseen (esim. Facebook-sivulle). URL-tietue voidaan lisätä kaikkiin Zoneen rekisteröityihin ja DNS-palvelimia käyttäviin verkkotunnuksiin.
Sinun ei tarvitse tilata web-hosting-palvelua käyttääksesi tätä uudelleenohjausvaihtoehtoa.

Tietueen lisääminen

Tietueen lisäämistä varten kirjaudu sisään My Zone -ympäristöön ja napsauta haluamaasi verkkotunnuksen nimeä Palvelujen yleiskatsauksen sivulla.

Napsauta sitten DNS-tietueet vasemmalla olevasta valikosta

Huomio!

Ennen kuin lisäät URL-tietueen, tarkista, että vastaavat A-tietueet ja WWW CNAME-tietue on POISTETTU

Voit lisätä URL-tietueen napsauttamalla + Lisää -painiketta ja täyttämällä arvot.

Käytössä on kaksi uudelleenohjauksen tyyppiä. 301 uudelleenohjaus on pysyvä. Sitä käytetään silloin, kun sivu ohjataan täysin ja pysyvästi uuteen osoitteeseen. 302 on väliaikainen uudelleenohjaus.

Kun haluat uudelleenohjata www aliverkkotunnuksen, pitää Isäntä kentälle syöttää www. Yleensä suositellaan lisätä kaksi URL tietuetta, sekä www:llä että ilman (Isäntä kenttä jätetään tyhjäksi).

Kirjoita Kohde koko osoite, johon haluat ohjata verkkotunnuksesi, esim. https://www.zone.fi/

Napsauta Lisää tietue tallentaaksesi lisätty tietue.

Muutos tulee voimaan, kun DNS-tietueet leviää. Lähimmissä verkoissa se vie noin tunnin.

Tietueiden poistaminen

Voit poistaa tietueita napsauttamalla niiden takana olevaa roskakorikuvaketta.

Huomautuksia

• URL-tietue uudelleenohjaa sekä HTTP- että HTTPS-pyynnöt. HTTPS-pyyntöjen tapauksessa Let’s Encrypt -varmennin aktivoituu automaattisesti.
  • Teknisesti URL-tietuetta ei ole nimipalvelimella. Taustalla lisätään DNS-vyöhykkeeseen A-tietue, jonka IP-osoite on 217.146.70.51. Liikenne ohjataan palvelimelle, jossa sijaitsee Zone-uudelleenohjauspalvelu, ja se ohjaa kyselyn oikealla koodilla oikeaan osoitteeseen.
Updated on 3. Jun 2024