1. Home
  2. Sähköposti
  3. Webmail.zone.fi
  4. Yleiset sähköpostin asetukset – Webmail

Yleiset sähköpostin asetukset – Webmail

Sähköpostin sivustolla Webmail.zone.fi:ssä voit yleisissä asetuksissa muuttaa haluamaasi aikavyöhykettä, ohjauspaneelin kieltä, näyttönäkymää, lähetettyjen sähköpostien peruutusaikaa, kirjoittamiesi sähköpostien muotoa ja uudelleenohjata saapuvien sähköpostien kopiot muihin sähköpostiosoitteisiin.

Yleiset webmail-asetukset löytyvät napsauttamalla webmail.zone.fi:n oikeassa yläkulmassa olevaa rataskuvaketta ja sitten Yleinen.

Sähköpostin oletusmuotoilun muuttaminen

Webmailissa voit muuttaa luomiesi sähköpostien oletustyyliä. Jos esimerkiksi et halua, että sähköpostisi kirjoitetaan Robotolla, joka on Webmailin oletusfontti, voit vaihtaa sen toiseen fonttiin.

Voit muuttaa sähköpostin muotoilua Tekstin oletustyyli-osion yleisissä asetuksissa.

Vaihda fonttia napsauttamalla  System Font.
Jos haluat muuttaa fonttikokoa, paina 12 pt ja fontin väriä saa muuttaa painamalla A.

Yliviivattua T-painiketta voidaan käyttää peruuttamaan kaikki muutokset eli palaamaan oletus muotoiluun.

Kirjainten värinmuutoskohdassa on valikoimassa 22 eri väriä, mutta voit myös määrittää tarkempia väriasetuksia avaamalla ensin värivalikoiman ja napsauttamalla väripaletin kuvaketta oikeassa alakulmassa. Sitten avautuu ikkuna, jossa voit valita tarkemman värin tai syöttää haluamasi RGB- tai HEX-koodin.

Kahden tai kolmen paneelin näkymä

Oletus muotoilussa postilaatikko näytetään kolmella paneelilla. Tämä tarkoittaa, että webmail on jaettu kolmeen osaan – vasemmalla on luettelo kansioista ja tallennetuista yhteystiedoista postilaatikossa, keskellä on luettelo viesteistä ja oikealla on valitun viestin sisältö.

On myös mahdollista käyttää kahden paneelin näkymää, jolloin näkyviin tulee kirjainluettelo ja kirja avautuu näytölle.

Näytön näkymää on mahdollista muuttaa yleisissä asetuksissa Näyttönäkymä.

Sähköpostin lähetyksen peruuttaminen

Lähetyksen peruutusaika -osiossa voit määrittää kirjeen lähettämisen peruutuksen.
Oletuksena lähetyksen peruuttamisen vaihtoehto on mahdollista 5 sekunnin sisällä, mutta se voidaan asettaa pidemmäksi ajaksi tai jopa sammuta tämän vaihtoehdon.

Näyttöön tulevasta pudotusvalikosta voit asettaa viisi eri aikajaksoa lähetyksen peruuttamiselle – 5, 10, 15, 20 tai 30 sekuntia. Tämä tarkoittaa, että jos olet jo napsauttanut Lähetä, voit tänä aikana peruuttaa kirjeen lähettämisen eikä sitä lähetetä ja tämä kirje on tallennettu Luonnokset-kansioon. Jos olet valinnut Sammuta, sähköposti lähetetään heti, kun napsautat Lähetäja lähettämistä ei voi enää pysäyttää.

Kun lähetät sähköpostin, näet ilmoituksen Viestin lähetys onnistui ja sen vieressä ilmoituksen Peruuta lähetys. Valitusta ajasta riippuen lähetys voidaan peruuttaa ja kirje siirretään Luonnokset-kansioon.

Viestinvälitys

My Zone -ohjauspaneelin lisäksi jokainen postilaatikon käyttäjä voi lähettää kopion omaan osoitteeseen saapuvista kirjeistä toiseen osoitteeseen. Tämä tarkoittaa, että tämän postilaatikon osoitteen lisäksi sähköpostiviestistä lähetetään kopio toiseen määritettyyn osoitteeseen.

Lisätty osoite(et) tallennetaan automaattisesti.

Sähköposti .EML-tiedostona

Joskus Zonen asiakastuki pyytää sinua lähettämään vastaanottamasi (tai lähettämäsi) ongelmallisen sähköpostin .eml-tiedostona. Tätä tiedostoa tarvitaan sähköpostin otsikoiden tarkistamiseen.

Jos haluat ladata sähköpostin .eml-muodossa, kirjaudu sisään webmailiin osoitteessa webmail.zone.fi. Avaa sitten haluamasi sähköposti ja valitse oikean yläkulman kolmen pisteen valikosta Näytä alkuperäinen.

Napsauta uudella sivulla Lataa sivun vasemmasta yläkulmasta.

Sähköposti tallennetaan paikalliselle tietokoneellesi ja tiedoston nimi on message.eml. Lähetä tämä tiedosto meille liitteenä.

Päivitetty 28. Aug 2024