1. Home
  2. Sähköposti
  3. Webmail.zone.fi
  4. Verkkopalvelimelta lähetettyjen sähköpostien loki

Verkkopalvelimelta lähetettyjen sähköpostien loki

Verkkopalvelimelta lähetettyjen sähköpostien loki merkitse sitä, että kaikki lähetetty sähköposti läpäisee suodattimen ja otsikot kirjataan lokiin turvallisuuden ja toimitettavuuden seurantaa varten(lue lisää Sähköpostin lähettäminen verkkopalvelimelta).

Verkkopalvelimen (webhotellin tai hallinnoidun pilvipalvelimen omistaja ja käyttäjät, joilla on valtuudet, voivat tarkastella lokia viimeisten 7 päivän ajalta hallinnollisessa käyttöliittymässä Lokit -> Verkkopalvelimen sähköposti. Lokin perusteella on mahdollista löytää vastauksia kysymyksiin:

• Onko verkkosovellus yrittänyt lähettää sähköpostia?
  • onko sähköpostin lähettäminen estetty (esim. tila rajoituksen tai roskapostisuodattimen vuoksi).
  • käytetäänkö verkkopalvelinta ei-toivottujen sähköpostien lähettämiseen (haittaohjelmien tai suojaamattomien lomakkeiden avulla).

Verkkopalvelimelta lähetettyjen sähköpostien loki merkitse sitä, että kaikki lähetetty sähköposti läpäisee suodattimen ja otsikot kirjataan.

Loki voidaan ladata myös .json-tiedostona, joka sisältää lisäkenttiä.

Kentät  jotka tarvitsevat lisäselvitystä:

• passed – onko viesti läpäissyt suodattimen (N viittaa volyymirajaan tai roskapostin havaitsemiseen).
  • header_from – lähettäjän osoite (envelope_from näkyy .json-versiossa).
  • rcpt – todellinen vastaanottaja (näyttää myös bcc: osoitteet; header_to näkyy .json-versiossa)
  • php-skripti – kirjeen lähettämiseen käytetty skripti (vain jos käytetään PHP:n mail()-ohjelmaa – voi puuttua, jos käytetään korvaavaa ohjelmaa)

Päivitetty 10. Sep 2024